یک کارشناس سازمان غذا و دارو به جزئیات پنج گیاه کشنده پرداخت.

به گزارش اسلامشهرخبر به نقل از تسنیم، الناز بهروز در هفته مسمومیت، گیاهانی را که مسمومیت آنها کُشنده هستند، برشمرد و اظهار داشت: مسمومیت با گیاهان در بسیاری از موارد از نظر شدت، نوع خفیف یا متوسط بوده و دارای ماهیت محدودشونده است به‌طوری که تنها در صورت درمان‌های اولیه و علامتی علایم و نشانه‌های مسمومیت کاهش یافته و برطرف می‌شوند، با وجود این، برخی از گیاهان مانند شوکران، خرزهره، تاتوره، گل انگشتانه و کرچک قادر به ایجاد مسمومیت‌های شدید و حتی کُشنده در انسان هستند.

بهروز تشریح کرد: گیاهان در بسیاری از کشورهای جهان به‌عنوان یکی از علل مهم بروز مسمومیت‌ها به‌ویژه در کودکان زیر ۵ سال محسوب می‌شوند. کنجکاوی ذاتی کودکان در این محدوده سنی و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخش‌های مختلف یک گیاه سمی مانند میوه، دانه و برگ آن سبب می‌شود تا کودک به‌صورت اتفاقی و از روی کنجکاوی اقدام به بلع قسمت‌های مختلف یک گیاه سمی نماید. از نظر شغلی، بروز مسمومیت‌های گیاهی در کشاورزان، باغداران، شکارچیان و کارگران مزارع و گلخانه‌ها به‌علت تماس بیشتر با انواع گیاهان سمی شیوع بیشتری دارد.

کارشناس مسئول نظارت بر داروخانه‌ها و شرکت‌های توزیع داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: در سالیان اخیر، افزایش گرایش مردم به مصرف داروهای گیاهی و گیاهان دارویی، سبب مصرف گیاهان به‌صورت ناآگاهانه و خودسرانه (با حدس داشتن ارزش دارویی و به‌منظور خوددرمانی بیماری‌ها) شده است.

این کارشناس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: قابل ذکر است بسیاری از گیاهان دارویی در صورتی که به‌صورت خودسرانه و با مقادیر بیش از حد مصرف شوند می‌توانند سبب بروز مسمومیت در انسان شوند، علاوه بر آن برخی از انواع گیاهان تزئینی مانند دیفن‌باخیا و خرزهره که در باغچه‌های منازل و آپارتمان‌های مسکونی کاشته و نگهداری می‌شوند نیز می‌توانند در صورت مصرف اتفاقی، موجب بروز مسمومیت در انسان شوند.