
آخرین اخبار امیکرون در ایران| نرخ ابتلای روزانه در مرز ۱۰هزار نفر/ رشد ۷.۵۸درصدی موارد فوتی در یک روز
درحالی دوباره آمارهای کرونایی همه یکباره صعودی شد که کارشناسان براینباورند رنگ زرد و نارنجی کرونایی تمایل بهسمت قرمزشدن دارند و نباید با عادیانگاری به بحران دامن زد.
به گزارش پایگاه خبری اسلامشهرخبر، اگرچه روند نزولی نرخ ابتلای روزانه در سه روز اخیر حکایت از بهبود شرایط میداد اما تغییر مسیر نمودارها و صعودی شدن تمامی شاخصها در ۲۴ ساعت گذشته نشان داد که نباید آتش زیر خاکستر امیکرون را در ایران نادیده گرفت.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه میگویند تغییر مسیر نمودارها در ۲۴ ساعت گذشته نشان داده است که ویروس منحوس همواره فعال است و درصورت بیتوجهی به قابلیت بحرانآفرینی آن احتمال غافلگیر شدن سیستم بهداشت و درمان کشور وجود دارد و شاهد مثال آن را هم میتوان در تمایل رنگها در نقشه کرونایی کشور بهسمت قرمز یعنی بسیار پرخطر شدن دانست.
بهگفته این گروه اگر نگاه آماری دقیقی به نقشه کرونایی و رنگبندی تعیینشده آن توسط مقامات مسئول وزارت بهداشت داشته باشیم میبینیم از مجموع ۴۴۸ شهر مورد بررسی و تعیینشده در این نقشه تنها یک شهر بهرنگ آبی تعیین شده و سهم رنگ زرد در آن فقط ۷۶ مورد است، درحالی که تقریباً سهم رنگ نارنجی و قرمز برابر و با اختلافی بسیار ناچیز بیانگر تمایل تغییر رنگ بهسمت رنگ بسیار پرخطر یعنی همان قرمز خودمان است.
این گروه همچنین اصلیترین نشانه احتمال تغییر رنگبندی نقشه کرونایی در چند روز آینده بهسمت سهم بیشتر شهرستانهای قرمزرنگ در شکلگیری زنجیره تحولات آماری با افزایشی شدن نرخ ابتلای روزانه بهمیزان ۳۵٫۳۰ درصد میدانند و معتقدند این اتفاق در واقع آغاز حرکتی صعودی در تمامی شاخصهای کرونایی کشور است که نهایتاً با افزایش قابل توجه نرخ فوتیها و تغییر آمار شهرستانیهای بسیار پرخطر در نقشه است دقیقاً همانطور که زمان ثبت هر مورد فوتی ناشی از کرونا تنها در ۲۴ ساعت گذشته از هر ۶٫۴ دقیقه به ۵٫۹ دقیقه کاهش یافته است یعنی ۳۰ ثانیه کمتر شده است.
متخصصان بهداشت و درمان دلیل این نکته را هم در کاهش قابل توجه سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم و البته نزولی شدن استقبال هموطنان از تکمیل دوره واکسیناسیون با دز سوم ذکر میکنند، چون فرا رسیدن ایام پایانی سال و افزایش ترددهای سطح شهرها و بیرونشهری در این دوره بهنوعی ویروس امیکرون را میان مردم دست به دست کرده و خوشههای بیماری تازهای در گوشه و کنار ایران به وجود آورده است.
یک فوقتخصص بیماریهای عفونی در این زمینه میگوید: در چند روز آینده تعداد زیادی از مراسم ازدواج بهواسطه ماههای رجب و شعبان خواهیم داشت و در عین حال ایام پایانی سال، چهارشنبه آخر سال و خریدها و دید و بازدیدهای نوروزی آغاز میشود که همه اینها از عواملی هستند که میتوانند مستقیم در افزایش نرخ ابتلا و شکلگیری بحرانهای تازه اثرگذاری داشته باشند.
انتهای پیام/*